Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2015 10:45 - Идеи за бързи домашни торти
Автор: delga Категория: Рецепти   
Прочетен: 7082 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Парче торта е приятно допълнение към кафето и прекрасен десерт. Когато нямаме желание да отидем до супермаркета за готови торти, можем да приготвим домашна торта, използвайки изпитани рецепти или като експериментираме. Има редица рецепти, приготвянето на които изисква време и много съставки, но затова пък вкусът е несравним. Във всекидневието обаче няма много време за приготвяне на блатове, крокан, крем. Спасението е в тортите с инстантни кремове.

Можем да използваме блатове, купени от магазина, или бисквити, както обикновени, които е добре да потопим във вода или прясно мляко, за да омекнат добре, или бисквити тип чаени, които попиват крема по-бързо. Бишкотите са още един продукт, който може да послужи за основа на торта. Напоследък се предлагат и рецепти с кроасани, които се заливат с крем. След Великден можем да използваме останалия козунак. За по-диетична торта можем да приготвим блатове от овесени трици, които се изпичат бързо.

Кремът, който се приготвя бързо, е голямо улеснение – инстантните продукти предлагат разнообразие от вкусове. Ако преценим, че можем да използваме повече от един вкус, имаме много възможности за комбиниране. Блатът, ред бисквити или бишкоти се залива със слой крем, а след това се поставя още един блат, или ред бисквити или бишкоти. Редуваме докато свършим продуктите или докато получим торта с желаната височина.

Хубавото при приготвянето на домашна торта е това, че можем да добавим продукти, останали в малки количества в шкафа или хладилника – малко кокосови стърготини, няколко лъжици сладко, начупени орехи, семена – сусаменото, лененото и маковото семена са все по-използвани в хляб, те могат да обогатят и вкуса на домашната торта и да я направят по-здравословна. Между блатовете можем да поръсим и стафиди или други сушени плодове, които имаме у дома.
image

При приготвянето на домашната торта между блатовете можем да използваме всякакви сладкарски продукти, за които сме чели или чували, че се добавят в сладкиши. Един такъв продукт са вафлите – обикновени или шоколадови, ако преценим, че вкусът на торта с добавени парченца вафли ще ни допадне. А няколкото останали шоколадови бонбони ще украсят тортата и ще я направят по-привлекателна, особено за децата, които веднага ще поискат парчетата с шоколадов бонбон отгоре.

При приготвянето на домашна торта можем да помислим и за по-здравословен вариант. Напоследък се предлагат инстантен вид кремове, които се приготвят с добавяне както на прясно, така и кисело мляко. Но бързият крем без варене може да се приготви и много по-лесно и напълно здравословно. Киселото мляко е подходяща основа за приготвяне на такъв крем – необходимо е да се добави какао и малко захар или подсладител. Получава се вкусен шоколадов крем. С блатове от овесени трици и добавяне на семена домашната торта е не само здравословна, но и също така вкусна. Като настържем лимонова или портокалова кора, добавяме и аромат, и украса.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delga
Категория: Други
Прочетен: 44522
Постинги: 14
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930