Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2015 14:46 - Алтернативни начини за почистване на зъбите
Автор: delga Категория: Други   
Прочетен: 840 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    Както знаете правилната хигиена е един от ключовите фактори за това дали ще имаме бели и здрави зъби или ще си имаме проблеми и ще се налага често да посещаваме зъболекарския кабинет. Всеки се стреми да полага възможно най-добрите грижи за своите зъби или поне така трябва да бъде. Всъщност до голяма степен денталното ни здраве зависи именно от нас и нашите ежедневни хигиенни навици, така че правилната и редовна грижа може да ни осигури красива и здрава усмивка за дълго време. Въпрос на навик е да свикнем да изпълняваме някои прости правила, за да предпазим зъбите си от заболявания и да ги поддържаме бели и блeстящи.
    Може би не е нужно да споменаваме, а може би трябва, но както знаем основният момент от денталната хигиена е миенето на зъбите. Зъбите ни обичат да бъдат измивани с вода и паста за зъби от два до три пъти дневно, но не и по-малко от два. Колкото и заети да сме в ежедневието, със сигурност можем да отделим две-три минути да измием зъбите си сутрин и вечер. Това, разбира се, е навик, който придобиваме още от деца. Когато сме на работа обаче е по-трудно да извършваме тази дейност, така че за целта има други алтернативи, с които да поддържаме зъбите си чисти докато работим.
    Един от вариантите да почистваме зъбите си през деня когато не сме си вкъщи е конецът за зъби. У нас този продукт не е толкова популярен колкото в Щатите да речем, но все пак можем да го намерим и да опитаме да го използваме, тъй като е доста удобен и дискретен начин да премахнем остатъците от храна от зъбите си, за да избегнем образуване на кариеси в следствие на непочистена храна. Можем да използваме този метод както на работното място, така и на обществени места като търговски центрове, заведения и т.н. Зъбите ни няма да са измити, но поне ще бъдат почистени.
    Освежителят за уста също подпомага за поддържането на прилична устна хигиена през деня. Когато сме навън и не можем да си измием зъбите, а усещаме, че има нужда това е най-добрият начин да се освежим и да премахнем някоя друга бактерия от устата си.
    Друг алтернативен начин за зъбна хигиена е дъвката. Хубаво е да дъвчем по една дъвка след хранене на работното място, ако нямаме възможност да почистим зъбите си по друг начин. Тя ще ни даде свеж дъх и ще помогне за отстраняване на част от отпадъците по зъбите. Само трябва да внимаваме дъвките да не съдържат захар.

Доверете се на Стоматологичен център - "България дент" за Вашата блестяща и здрава усмивка.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delga
Категория: Други
Прочетен: 44445
Постинги: 14
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930