Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2019 10:39 - Блажени сте
Автор: presbyterianchurch Категория: Други   
Прочетен: 3671 Коментари: 2 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Днес искам да споделя една част от Божието Слово.  БЛАЖЕНИ СТЕ КОГАТО ВИ ГОНЯТ И ВИ МРАЗЯТ ЗАРАДИ МЕН МАТ. 5: 12 Блажени сте, когато ви хулят и ви гонят, и говорят против вас лъжливо, всякакво зло заради Мене;

През живота много хора ни гонят и ни мразят  не ни  искат и не ни желаят  заради . С приемането на Христос като личен Спасител ставаме и  неприемливи за света. От този момент животът ни се променя и ние ставаме различни.

Едни ни смятат за мъдри Божиите пратеници а други за смъртоносна отрова.

Колкото и да говорим и колкото и да им разкажем каква  промяна стана в сърцата ни няма да ни повярват и нищо няма да приемат от нас. Разликата в разбиранията ,  в мирогледа ,  в надеждата и упование то ни променя хората към нас в положително и отрицателно отношение.

Истината, че когато говорим  за Бога те не могат да приемат това. Защото тяхното разбиране е по различно от основното. Даже ние ставаме присмех в очите ни заради Господ.  Не могат да приемат промяната ни ,  даже не могат да приемат и това че ние сме различни , че Бог ни направи нови създания.

Познавам християни, които никога не са се доверил и на Бога и никога не са се променили разбиранията си към Бог. Остават отново със светските си разбирания ,  желания и разбиране. И още по трагично , че  те започват да те подиграват заради истинското служение пред Бога.

Защо ни гонят и защо ни мразят винаги съм си задавал въпроса. Не винаги намирах отговор за всичко,  може би и това което ще споделя няма да завърши тази тема и винаги ще има какво да се каже ,  в това съм напълно сигурен.

Мразят ни , че  вече не могат да си налагат мнението си над нас.

Мразят ни защото сме с по различно разбиране от тях.

Мразят ни защото не сме като тях.

Мразят ни защото духът на Господа на Силите е в нас.

Мразят ни , че  сме водени от Божията Дух и Бог дава изключителна мъдрост,  което ни прави по добри от тях.

Мразят ни защото Господ ни използва за свой  съработвици.

Мразят ни защото Бог ни използва за евангелизиране и създаване на нови църкви. 

Мразят ни сме се покорили на правдата.

Мразят ни че даваме за Бога .

И има много още неща да се каже в тази насока,  така че Бог не спира да работи с нас и това ги предизвиква да бъдем отблъснати от  близките ни приятелите ни и на работата ни.

В същност и да се обединим с тях омразата няма да спре и винаги ще има повод и причини от тяхна страна да бъдем на мразен .  Но тук вече стой още едно нещо, заради кого искаме да бъдем гонени и мразен ,  заради греховете си или заради Бога? Това е много важно нещо.Заради правдата или заради престипленията ни.

В стиха който прочетох ме става въпрос ,  заради Бог.

Земният човек ,  хората които принадлежат на този свят ,  хората на на сатана мразят Бог ,  мразят Исус Христос те не го искат не искат нито неговите служители. 

Ние винаги ще имаме тази разлика  с тези хора . Не може плътски и духовен християнин да живеят заедно и да продължат делото на Бога. Рано или късно това ще отпадне и всички ще застанат един срещу  друг. 

Ние сме чада на светлината и Бог иска от нас промяна да бъдем по различни от този свят.

Това чете наричат глупак,  наивен заради доброто ти сърце не е болка за умиране. По добре се отдалечи от тях вместо да ги обидиш  защото в един  момент  не знаеш какво биха ти причинили.  Да това знам , че  ще носиш болката ,  заради добрината си. Но по добре така ,  отколкото  да  си  част от този противен екип на сатана.

Винаги съм казал, че Божиите чада са силни и благословени. Слаби и нищожни за света , но пълни със сила и благодат.

Накрая искам да завърша така; Над всички гонени ,  преследвани ,  подиграва ни ,  Бог дава своята защита и протекция.  Глупави за света ,  но благословени от Бога.

Амин.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Има и други думи Христови.
19.02.2019 14:10
Непосредствено преди да каже "А вие се молете така" и да ни дари с Господата Молитва, Той ни учи да не демонстрираме вярата си...
цитирай
2. presbyterianchurch - Молитвата
19.02.2019 18:33
Вярата без да се приложи практически е невъзможно да се чуват молитвите на никой. Вяра без да се приложи в действие е пагубно. В Италианския език , думата демонстрирам означава доказвам, показвам. Ако не покажем и не изявим вярата си не сме Христови.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: presbyterianchurch
Категория: Други
Прочетен: 31743
Постинги: 47
Коментари: 10
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930