Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2014 19:34 - Да се погрижим за денталното си здраве!
Автор: delga Категория: Други   
Прочетен: 599 Коментари: 0 Гласове:
0



imageВсеки разумен човек отделя време, пари и внимание на своето здраве. Здравето на нашето тяло е гаранция за бодър дух, добра работоспособност и осъществяване на всяко едно начинание. Същото се отнася и за денталното ни здраве. В случай, че нашите неразположения и заболяванията се отнасят до зъбите и устната кухина, ние трябва да се обърнем към дентален лекар или казано с други думи – да потърсим консултация и лечение при стоматолог.

Стоматологията е дял от медицината. Това е наука, занимаваща се със здравето на нашите зъби. Докато до началото на 20 век стоматологията е била в ръцете на лекуващите лекари, днес това е отделна част от медицината със своите специфични особености, дялове и специалисти.

С течение на времето в стоматологията са се оформили няколко отделни клона, занимаващи се с определени дентални проблеми. Това са детска стоматология, лазерна и естетична стоматология.

Каквото и да си говорим, има неща, на които трябва да обръщаме по-голямо внимание и едно от тях е грижата за зъбите. В противен случай рискуваме да си навлечем доста сериозни проблеми и късното лечение да ни излезе петорно по-скъпо. Затова е добре да изградим твърди навици за поддръжка на устната кухина, да осъществяваме навременна профилактика и да следим състоянието на зъбите и венците си всекидневно.

В помощ на всеки човек, загрижен за своето здраве са съветите на денталните специалисти. Най-доброто, което трябва да направите е да посещавате стоматологичен кабинет поне два пъти в годината и винаги, когато усетите, че нещо ви притеснява.

Можете да зададете своите въпроси относно поддържането на вашите зъби и всичко друго, което ви интересува и е свързано с красивата усмивка, приятния свеж дъх и добре изглеждащите зъби и онлайн в специализираните сайтове, където стоматолози отговарят на пациентите.

Не по-малко важна е и всекидневната грижа за вашата усмивка. Това включва измиване на зъбите поне два пъти на ден, почистване с конец, използване на подходяща вода за уста. Здравословният начин на хранене и избягване на напитки и храни, които нанасят вреда на зъбите също са от голямо значение за вашето дентално здраве.

Не забравяйте – за да се чувствате здрави и красиви са нужни всекидневни усилия, но тялото ви непременно се отблагодарява за вашите грижи към него.


 


 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delga
Категория: Други
Прочетен: 44446
Постинги: 14
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930