Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2014 16:46 - Кристална чистота и спокойствие в Керамоти
Автор: delga Категория: Бизнес   
Прочетен: 735 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.12.2014 16:48


imageПланирате ли вече лятната си ваканция? А в критериите ви попадат ли красота, спокойствие и нещо невиждано до сега?! Ако да и ако сега започвате да разглеждате офертите за лято 2015 година, то вече попаднахте на своята. Почивка в Гърция ще създаде завладяващи емоции и ще остави незабравими спомени за цялото семейство. Сред плажовете в Гърция една дестинация се откроява с това, че е малко позната. Керамоти е ключовата дума за спокойствие, уединение, чисти плажове, тихи улици...
Керамоти е малко градче, равнинна местност по долното поречие на река Места. Въодушевление и екзотичност внася фактът, че Керамоти е полуостров, който се врязва на близо километър в Егейско море. То е селището, разположено най-близо до остров Тасос. Намира се в префектура Кавала и е на приблизително равни разстояния от Ксанти и Кавала, на около 38 км. От Керамоти минава редовна автобусна линия до Кавала на всеки час и до Ксанти на всеки половин час. До остров Тасос се движи ферибот, а времето за пътуване е около половин час. През летния сезон до Керамоти има редовни полети по въздух от Атина, Виена, Берлин и Щутгард.
Керамоти е курортът, който е предпочитан от хора, търсещи спокойствие и отдих далеч от шума на големите летни курорти. Необятната десет километрова плажна ивица, посипана с чист фин пясък разполага с множество плажни чадъри и шезлонги. И за разлика от повечето гръцки курорти тук удобството е безплатно. Водата е кристално чиста и топла от началото на месец май до месец октомври. Плитката вода позволява навлизане в морето до 50 метра от брега, без да е станало дълбоко.
Сезонът в Керамоти е по-дълъг от сезона по Българското Черноморие. Там сезонът започва през месец май, а времето през юли и август е изключително горещо. Това е и пиковият сезон, когато цените също са доста по-високи.
Това, което създава удобството и усещането като че сте си у дома, сред свои хора,  е фактът,  че от години Керамоти привлича голям брой български туристи. Българска реч може да се чуе “зад всеки ъгъл”. Обслужващият персонал в заведенията и хотелите често е от българи. Немалко ваканционни апартаменти и къщи за гости дори са притежание на българи. Красотата, чистотата и подредеността на селището истински те пренасят в свят, откъснат от делничната реалност.

 

 

 

 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: delga
Категория: Други
Прочетен: 44045
Постинги: 14
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031